Vietnamesiska aktier slutade lägre på tisdagen då investerare visade försiktighet om möjligheterna till en stark marknadskorrigering efter att den misslyckats med att slå 1000-punkten på index.

VN-indexet på Ho chi minh-börsen gick ner 1,37 procent för att stänga vid 975,94. Marknadsindexet ökade totalt 0,25 procent från förra veckan.

HNX-indexet på Hanoi-börsen föll 1,39 procent och sätngde på 111,23. Indexet ökade med 1 procent under föregående vecka.

VN-indexet har förlorat totalt 2,22 procent under de senaste två handelssessionerna från i fredags ​​och HNX-indexet har sjunkit 2,08 procent under samma period.

Nästan VND 4,74 biljoner (US $ 210,6 miljoner) i värde av 231 miljoner aktier omsattes på de två börserna.

 

Nedgången berodde på stora investerares tilltagande försiktighet eftersom de oroade sig för en marknadskorrigering efter att VN-indexet misslyckades med att slå 1000 förra veckan, sa Saigòn-Hanoi Securities JSC (SHS) i sin dagliga rapport.

Handelslikviditeten sjönk från fredagens siffror och det visade att investerarkollektivet var tveksamma till att köpa aktier, sa SHS och det var svårt att definiera om VN-indexet bara steg lite eller det var på väg ner från 1000 punkter.

Investerarnas försiktighet spred sig bland alla aktier och tvingade 13 av de 20 sektorerna att falla, inklusive viktiga branscher som banker, fastighetsbolag, värdepappersföretag, detaljhandel och byggbolag.

Large cap, VN30 Index registrerade ett ännu värre fall och förlorade 1,87 procent till 951,14 i slutet av dagen.

Bland förlorarna i VN30 hittade man budgetflyget Vietjet Air (VJC), Vietinbank (CTG), Vincom Retail (VRE), Saigon Securities Inc (SSI) och MBBank (MBB).

Givet signalerna kan marknaden ”fortfarande mötas av en stark korrigering på nedsidan” och ”VN-indexet kommer sannolikt att hamna under supportzonen på 970 i nästa session”, skriver Bao Viet Securities JSC (BVSC) i ett pressmeddelande.

Om VN-indexet bryter sig igenom supportzonen på 970  kan marknaden uppleva en skarpare nedåtgående trend på medellång sikt, tillade BVSC.

Källa: http://vietnamnews.vn/economy/465117/stocks-decline-over-serious-correction-worries.html#BokzIYzS5S6s4hiO.99