Nya index på måndag

En god nyhet såhär på fredag landade i min mailkorg. I mailet stod det att ett officiellt datum för tre nya index som jag har tidigare skrivit om har presenterats. Det visade sig att HoSE kommer att introducera de nya indexen redan på måndag! Det ska bli spännande att se vilka bolag som kommer att ingå i dessa tre index och om vi kommer att få se en ökad likviditet även bland de medelstora bolagen. 

Nästa steg som vi har att se fram emot är när de första ETFerna mot dessa index rullas ut. Med lite tur kanske vi kan se utländska ETFer spegla dessa index, men i vart fall vet vi om att VFM eller SSI kommer med all sannolikhet rulla ut nya ETFer inom kort. Förkortningarna för dessa index kommer att bli VNFIN LEAD, VNFIN SELECT och VN DIAMOND.

Trevlig helg!

/Fredrik

2 kommentarer

 1. Marcus

  Kul! Vill gärna höra en podcast eller inlägg om vad du tycker om dessa, vill vara exponerad mot Vietnam, men har inte riktigt vågad då jag har för lite kunskap!

  • Fredrik

   Hej Marcus! Det ska jag göra så fort innehaven är presenterade. Jag har gått in lite i det äldre inlägget gällande indexen. Spontant känns diamond mest intressant då det ska rikta in sig på mid-caps bland annat.
   /Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Frontier Vietnam

Tema av Anders NorenUpp ↑