Qatar Airways har meddelat lanseringen av direktflyg till Da Nang från och med den 19 december. Den vackra kuststaden kommer att bli den tredje vietnamesiska destinationen på det prisbelönta flygbolagets snabbväxande globala nätverk.

Fyra veckovisa flygningar med Boeing 787-8-flygplan, med 22 platser i Business Class och 232 i Economy.

”Vi är glada att meddela lanseringen av vår nyaste destination till Vietnam, den vackra staden Da Nang,” säger Qatar Airways koncernchef, Mr. Akbar Al Baker. ”Den här nya direktflygningen visar vårt engagemang för att utöka vår närvaro i Fjärran Östern, en mycket viktig marknad för Qatar Airways.”

”Våra befintliga tjänster till Ho Chi Minh City och Hanoi är redan otroligt populära. Varje dag upplever tusentals passagerare en problemfri koppling mellan flygningar via vår toppmoderna Doha-hub på Hamad International Airport, och vi har nu gjort det ännu enklare för resenärer att nå dessa alltmer populära asiatiska destinationer. Vi ser fram emot att göra det möjligt för våra passagerare att uppleva den vackra kustnära naturen i Da Nang och fortsätter att utforska möjligheterna att expandera vidare i Fjärran Östern. ”

Qatar Airways startade direktflygningar till Ho Chi Minh-City redan 2007 och lanserade sina Hanoi-flygnignar under 2010. Flygbolaget genomför för närvarande dubbla dagliga direktflyg till Vietnams huvudstad och tio veckovisa flyg till Ho Chi Minh-City. Qatar Airways tillkännagav i oktober 2017 sitt interline-partnerskap med Vietnam-baserade Vietjet Air, vilket gör det möjligt för Qatar Airways passagerare att resa till och från punkter i Vietnam, som inte utförs direkt av Qatar Airways, med en enda reservation över båda flygbolagens nätverk.

”Da Nang blir alltmer populär bland turister och har upplevt extraordinär utveckling sedan 2008”, säger direktör för turismens Da Nang, Ngo Quang Vinh. ”I juni har Da Nang välkomnat 24 internationella flygbolag med 15 direktflyg till och från utomeuropeiska destinationer. Vi är glada att välkomna Qatar Airways när vi ansluter Da Nang till världen. Vi ser fram emot att välkomna fler turister och fortsätter våra ansträngningar att förvandla Da Nang till ett enastående globalt resmål. ”

Da Nang är känt för sina sandstränder och en anmärkningsvärd historia som en fransk kolonialhamn. Den charmiga staden erbjuder fantastisk utsikt över Da Nang Bay och de vackra närliggande Marmorbergen, vilket gör det till ett idealiskt resmål för en avkopplande semester. Da Nang har också sett en enorm ökning av antalet besökare på hela  6,6 miljoner år 2017; dubbla siffran 2013. År 2015 listade New York Times Da Nang bland de 52 bästa platserna att besöka.

Som en del av sina fortsatta expansionsplaner planerar Qatar Airways en mängd spännande nya destinationer under 2018, bland annat Göteborg, Tallinn i Estland och Valletta på Malta, för att bara nämna några.

Det flertalet prisbelönta flygbolaget, Qatar Airways, kallades ”World’s Best Business Class” vid 2018 World Airline Awards, som utförs av den internationella flygtrafiktjänstorganisationen Skytrax, samt ”Best Business Class Seat”, ”Bästa flygbolag i Mellanöstern ”Och” världens bästa första klass-flygbolag”.

Källa: http://vneconomictimes.com/article/biz-traveler/qatar-airways-to-introduce-da-nang-flights