Mediaföretaget Yeah1 Group (YEG) sa att det har fått godkännande från State Securities Commission att slopa taket på sin utländska äganderätt i bolaget.

YEG sa redan under sin börsnotering på HCM-börsen (HOSE) i juni, att syftet med noteringen har varit att locka till sig utländska investerare från hela världen.

Men taket för andelen utländska investerare uppgick fram till nyligen 49 procent och uppnåddes redan några dagar efter noteringen.

Detta har gjort det svårt för bolaget att närma sig intresserade utländska investerare, vilket har gjort att aktien har varit relativt illikvid, skriver bolaget.

Nguyen Anh Nhuong Tong, president för YEG, sa att: ”Företaget har nu en utländsk äganderätt på 100 procent. Det betyder att Yeah1 Group är redo att drivas och investeras i utifrån internationella standarder. Det ger oss tillgång till spetskompetenser och resurser från internationella investerare, vilket ökar vår konkurrenskraft både på de regionala och globala marknaderna där vi är verksamma. ”

YEG sa att de närmaste åren skulle fokusera på att utveckla sin nuvarande verksamhet och expandera till innehålls- och mediekommunikation, som båda har stor potential i Vietnam.

Det söker också partnerskap med teknikföretag.

Yeah1 Group grundades 2006 och har blivit ett topprankat flerkanalsnät i Asien. Yeah group växer nu aggressivt och har för avsikten att expandera sin digitala arm inom regionen och utanför.

I och med noteringen blev Yeah group Vietnams första offentliga medieföretag.

Källa: http://vietnamnews.vn/economy/465135/yeah1-foreign-ownership-cap-goes.html#5MH8aE6WZJ321zT6.99