Novaland Investment Group Corporation, HOSE:NVL,  har sökt aktieägarnas godkännande för att notera värdepapper på internationella börser och samtidigt utfärda ytterligare aktier.

Fastighetsbolaget (sök HOSE:NVL) planerar att lista gemensamma aktier, företagsobligationer eller konvertibla obligationer på Singaporebörsen eller annan utländsk börs 2018 eller 2019. Styrelsen eller auktoriserade personer förväntas genomföra de nödvändiga förfarandena för noteringsprocessen.

Novaland har också föreslagit en plan att utfärda maximalt 100 miljoner aktier i en private placement till lokala och internationella investerare i år. Erbjudandet kommer inte att vara lägre än bokfört värde per aktie vid emissionstillfället.

Emissionen syftar till att höja rörelsekapitalet, inklusive kapital i dotterbolag och afiliates samt köpa aktier i andra företag och som i ett led i att omstrukturera sina skulder.

När det gäller de konvertibla obligationerna kommer Novaland att öka obligationsvärdet från $250 miljoner dollar till $300 miljoner dollar. Emissionen förväntas stödja företagets kapitalökning och omstrukturering av skulden.

Obligationerna kommer att erbjudas i en private placement till utländska investerare med ekonomisk och teknisk kapacitet för att stödja företagets affärsutveckling. Investerare kommer att vara föremål för en ettårig lock-up period från utfärdandet.

Enligt den justerade planen kan obligationerna omräknas till vanliga aktier (i stället för den obligatoriska omvandlingen i den gamla planen) till ett lägsta pris på VNĐ50,000 (2,20 dollar) var och en tillämpar en utspädningsjustering för att skydda företaget och investerarnas förmåner .

Utöver detta har företaget också sökt godkännandet för att komplettera ordförande Bùi Thành Nhơn till bolagets juridiska ombud, utöver bolagets juridiska investeringschef och verkställande direktör.

Novalands aktier, kodade NVL, har stigit nästan 23 procent i år och handlas runt VNĐ80 000 per aktie på HCM-börsen.

Läs mer på http://vietnamnews.vn/economy/423153/novaland-seeks-approval-for-overseas-listing-issuing-shares.html#laGD0eyRRO3Bqt7V.99