Turismen väntas komma igång tidigast i juli i år

I takt med att fler grannländer planerar att släppa på restriktionerna för covid-vaccinerade turister föreslås Vietnam att göra detsamma. Nguyen Huu Tho , ordförande för vietnamesiska turistföreningen VTA, yttrade sig i veckan om att Vietnam bör följa sina grannländer och öppna upp landet för utländsk turism redan i början av Q3, då det är det enda sättet att få igång turistnäringen på riktigt igen.
Detta välkomnas av turistnäringen i Vietnam som har sett antalet internationella turister minska 2020 med 79 procent från året innan. I rena siffror motsvarar det ett fall från 18 miljoner utländska turister 2019 till endast 3,83 miljoner 2020.
Även om den inhemska turismen skulle vara enklare att starta upp ur pandemi-synpunkt så skulle det inte vara tillräckligt.

Sedan Vietnam stängde sina gränser och internationella flygningar den 25:e mars i fjol har endast vietnamesiska medborgare, utländska experter och högkvalificerade yrkesutövare fått komma in i landet.Under samma period har 95 procent av alla nationella resebolag och inhemska turistverksamheter fått stänga ner.

Nyligen godkände regeringen att tillåta flygningar till Japan, Kina, Sydkorea, Taiwan, Laos, Kambodja och Thailand, däremot är det fortfarande stopp för inrikesflygen.

1 kommentar

  1. Annie Hedin

    Hoppas att det inte blir ett bakslag av smittspridningen i landet….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Frontier Vietnam

Tema av Anders NorenUpp ↑