HNX:TNG

Hemsida

Under sommaren har nog ingen missat att allt fler skriver om den stora företagsflytten från Kina som började på riktigt för drygt ett år sedan. Flytten, som jag har tjatat sönder er läsare med, har varit ensamt en av de största framgångarna för Vietnams ekonomi. Inte nog med att exporten har ökat till Kina och USA utan allt fler större aktörer väljer att flytta tillverkningen till Vietnam. Vad vore inte då ett bättre case än en stor klädtillverkare med en betydande försäljning mot USA (54,1%) och Europa (21,9%)? Även om framtiden ligger inom IT och tjänstesektorn i Vietnam så är jag övertygad om att  tillverkningsindustrin kommer att vara betydande för landets ekonomi åtminstone kommande 10 åren. 

TNG Investment and Trading (HNX:TNG) handlas idag på Hanoi Stock Exchange men kommer likt alla andra Hanoi-listade bolag att flytta till den nya börsen i slutet av året. Jag har försökt att hitta vilket index TNG tillhör, men baserat på marknadsvärde så handlas den kring mid/small-cap. Däremot har bolaget fått utmärkelsen Top 500 Private Company in Vietnam 2007 och är en av de topp 10 största textilföretagen i Vietnam.  

TNG grundades 22 november 1979 och var då helstatligt, men sedan 2003 så är det helt privatägt.  Idag har TNG 14000 anställda och 12 fabriker med 217 produktionslinjer. Alltifrån vadderade-, läder, fleece- och vindjackor, väskor, diverse byxor och polotröjor. Utöver klädestillverkning så producerar TNG även kartonger och vaddering till kläder/textiler samt en anläggning för industritvätt. 

Bolaget växer exponentiellt och just den tillväxtkurvan på sista raden och varumärkena som bolaget har som kunder lockade mig att titta närmare. TNG handlas till en väldigt attraktiv värdering om P/B 1,27 och P/E 5,2. Samtidigt som EBIT-marginalen landar på 8,46 procent. Det som är det absolut intressantaste är Return-on-Equity (ROE) som landade på 25,33 procent för 2018 och har legat över 17 procent sedan 2015, om inte längre (databegränsning). 

 

Handelsavtalen har varit avgörande för TNGs medgång senaste två åren. CPTPP skrevs under i mars 2018 och många var oroliga att den vietnamesiska tillverkningsindustrin inte skulle klara av konkurrensen från de välutvecklade ländernas infrastruktur såsom transport och betalningsflöden. Det TNG gjorde för att kunna konkurrera var prispress.

Istället för att importera varor från icke-CPTPP-medlemmar så började TNG beställa råvarorna själva lokalt och importera en mindre del enbart från medlemsländer. För någon månad sedan klubbades EVFTA igenom och detta hade TNG räknat med. Därför expanderade TNG sin tillverkning med hela 10 procent bara i år. TNG har dessutom störst exponering mot EU av samtliga topp 10 största textilproducenter i Vietnam.

Ett urval av kunderna

ZARA Wal Mart PUMA

Calvin Klein GAP Levi’s

Jordan Nike Decathlon

Converse The North Face Hurley

Marks Spencer GAS Columbia

Tom Tailor