Mycket skriverier om landets trofé på bilsidan. Senaste halvåret har det hänt väldigt mycket när det kommer till biltillverkaren VinFast. Under bilmässan i Paris så lanserade VinFast sin första generation sedaner och SUVar. Under bilmässan i Genève kommer Vinfast att presentera sin nya lyx-SUV, Lux V8. Modellen kommer som en limited edition och kommer att börja säljas nästa år.

Bilen kommer från tidigare modellen Lux SUV SA2.0, men utseendemässigt och prestandamässigt ligger V8 betydligt högre upp i rang. Under huven hittar man en 6,2 liters V8 med v-formade cylindrar. Bilen får ut 455 hästkrafter som mest och pressar ut 624 Nm och har en topphastighet på 300 km/h. Utöver det ingår en hel del kolfiberdetaljer invändigt som utvändigt samt 22-tums däck. Föregångaren och dyrgripen SUV Lux SA 2.0 har en prislapp på VND 1,136 miljarder, drygt $49000, så räkna med att behöva lägga till 25 procent till minst.

Samtidigt som V8an visas upp så kommer de tidigare modellerna att genomgå NCAP-test i en annan del av Europa. Testerna kommer att i testas utifrån ASEAN NCAP som följer andra riktlinjer än Euro NCAP. De modeller som kommer att genomgå testet är Lux SA 2.0, Lux A och Fadil.