Vietnams aktiemarknad totala börsvärde ökade  med 13 procent mot slutet av förra året och uppgick i slutet av augusti till nästan VND 3.97 kvadriljoner ($ 169,5 miljarder dollar).

Detta motsvarade 79,2 procent av landets bruttonationalprodukt (BNP), enligt finansdepartementet. Enligt Buffett-indikatorn är det ett tecken på en rättvis värdering, se bild nedan.

 

Aktieindexen på de två börserna ökade i augusti efter att ha trampat vatten i juli.

Referensindexet, VN-index, på Ho Chi Minh-börsen ökade med nästan 4 procent och slutade den 31 augusti på 989,54. Det minskade dock med 0,6 procent jämfört med 31 december 2017.

På Hanoibörsen växte HNX-Index med 5,6 procent till slutet av månaden till 112,79. Det Hanoibörsens marknadsindexet sjönk med 6 procent jämfört med förra året.

”Även om VN-indexet återhämtade sig bra i augusti märkte vi att kapitalflödena inte ökade betydligt men huvudsakligen roterades mellan olika sektorer. Om det inte finns någon plötslig ökning av kapitalflödena, kommer det att vara svårt för marknaden att flytta högre” skrev Bernard Lapointe, researchchef på Viet Dragon Securities, i bolagets investeringsstrategi för september.

Samtidigt skrev Lapointe att utländska inflöden sannolikt kommer att vara begränsade eftersom utflödet från frontier- och tillväxtmarknader ser ut att kvarstå. Dessutom kommer amerikanska centralbanken (FED) sannolikt att höja räntorna i slutet av september, vilket inte stödjer den inhemska aktiemarknaden.

Vietnams finansministerium begärde tidigare denna månad myndigheter, inklusive statens värdepapperskommission, att slutföra det reviderade utkastet till lagen om värdepapper samt vägledande dokument för att genomföra dekret nr 60/2015 / ND-CP, som ändrar och kompletterar vissa paragrafer i värdepapperslagstiftningen.

Ministeriet instruerade också relevanta myndigheter att slutföra systemet för omstrukturering av värdepappers- och försäkringsmarknaderna under perioden 2017-2020.

Källa: http://vietnamnews.vn/economy/465566/viet-nams-stock-market-capitalisation-reaches-792-of-gdp.html#cuOSBWRWGIQr3rbb.99