Hanoi Beer-Alcohol-Beverage Joint Stock Corporation (Habeco) lanserar en ny identitet för Truc Bach Beer som en del av sin varumärkesstrategi för att förnya bilden av sina produkter.

Meddelandet släpptes den 31 juli på en presskonferens som organiserades för att introducera en serie händelser i samband med firandet av sitt 60-årsjubileum.

”Den nya identiteten är i linje med vår varumärkesutvecklingsstrategi. Eftersom vår kundinriktning, unga som är dynamiska och kreativa, så vi måste ständigt förnya våra produkter, sa Bui Truong Thang, Habecos vice VD. ”I år, baserat på företagets nuvarande produktionsstatus och efterfrågan, bestämde vi oss för att ändra identiteten för Truc Bach Beer för att göra den mer modern och premium för att möta lokala konsumenters krav.”

Detta är andra gången Habeco har bestämt sig för att ändra identiteten på Truc Bach Beer sedan den första förändringen som skedde 2014.

Habecos mest populära varumärke är Hanoi Beer som riktar sig till medelinkomsttagare. Truc Bach Beer är en avancerad produktlinje.

Det nya utseendet kommer officiellt att lanseras den 9 augusti i Hanoi när bolaget firar sitt 60-årsjubileum.

Habecos föregångare var det franskbyggda Hommel-bryggeriet som öppnade 1890. År 1958 restaurerades bryggeriet och den första flaskan med varumärket Truc Bach producerades den 15 augusti och markerade en vändpunkt i Vietnams bryggeriindustri.

Bryggeriet har nu blivit den tredje största ölproducenten i Vietnam efter Sabeco och Heineken.

Källa: http://vneconomictimes.com/article/business/new-truc-bach-beer-identity