Detta icke namngivna företag betalar mer än en halv miljon dollar i månaden för att hyra klass A-kontor i distrikt 1, Ho Chi Minh City. $50 USD per kvadratmeter i  kontorshyra i Golden Land Saigon, det högsta kvadratmeterpriset i Vietnam hittills.

Jones Lang LaSalle Vietnam (JLL) har framgångsrikt genomfört denna transaktion men avböjt att avslöja identiteten av hyresgästen av konfidentialitetsskäl.

Inledningsvis sökte klienten enligt JLL att hyra 9.200 kvadratmeter kontorsutrymme i Golden Land Saigon, som togs i drift förra året på Le Loi Street, distrikt 1. Därefter utökades önskemålet med 800 m2, en totala yta av 10.000 m2. ”Detta är den största hyrestransaktionen på 10 år på Ho Chi Minhs kontorshyresmarknad”, sa JLL.

Det totala värdet av kontorsavtalet avslöjas inte. Behovet av ett kontor på Le Loi Street, som ligger i hjärtat av District 1, HCMC, är dock direkt kopplad till tunnelbanestationen som ska stå klar inom överskådlig tid marknadsförs väldigt mycket.

Detta pris inkluderar inte $7 USD serviceavgift och inkluderar inte moms. Med den här marknadsprisramen måste e-handelsgiganten betala minst $520 000 dollar i månatliga hyreskostnader, vilket är mer än en halv miljon dollar.

Tidigare detta år sökte denna e-handelsjätte också en stor mängd kontorsytor i Malaysia som i ett led av dess expansionsstrategi i Sydostasien.

I fastighetsmarknadsrapporten från Q1 2018 av CBRE tillkännagavs i början av april uppnådde priset på ett klass A-kontor i Ho Chi Minh i genomsnitt $39,71 USD per m2. Under första kvartalet 2018 ökade hyreskostnaderna för ett klass-A kontor med 3,5% från föregående kvartal och 7,4% från samma period föregående år.

Det finns för närvarande två nya klass A-byggnader som går in på marknaden kring centrala delarna av District 1, Deutsches Haus och Saigon Center.

För närvarande är vakansgraden för klass A-kontor i Ho Chi Minh extremt lågt, ca 6%.  Marknaden fortsätter att absorbera mark i de återstående delarna av det lilla området.

 

Källa: https://kinhdoanh.vnexpress.net/tin-tuc/bat-dong-san/dai-gia-thuong-mai-dien-tu-thue-van-phong-10-000-m2-o-dat-vang-sai-gon-3732663.html