Hanoibörsen kommer att genomföra sex auktioner i april för att låta staten sälja ut aktier i bolagen Kim Lien Tourism JSC, Song Hong Energy JSC, Lung Lo 3 ​​Co. Ltd, Vietnam Television Cable Corporation One Member  Co. Ltd, Vạn Tuong Investment Structure en medlem Co. Ltd. och Orient Commercial Joint Stock Bank.

Börsen i norr meddelade att mer än 85 miljoner aktier såldes i mars under fyra auktioner och staten inkasserade totalt VND1,3 biljoner ($ 57,2 miljoner) till statsbudgeten. De omfattade två IPOer från Garment and Textile Institute och Hanoi Trading Corporation (Hapro) tillsammans med två försäljningsauktioner av  två befintliga börsbolag Hapulico Industry JSC och Thong Nhat Electromechanical JSC.

Över 85 miljoner aktier lades ut till försäljning i mars och fördubblade försäljningarna i februari.

Investerare registrerade sig att köpa 114,75 miljoner aktier, 1,35 gånger högre än volymen av aktier som erbjöds. De visade särskilt intresse för Haproaktier och Thống Nhất Electromechanical JSC-aktier.

Hapros marknadsintroduktion fick 100 procent täckning av de utdelade aktierna och staten fick in över VND 980 miljarder. – VNS

Läs mer på http://vietnamnews.vn/economy/425722/hnx-to-host-six-share-auctions-in-april.html