Singapore-baserade fastighetsutvecklaren Keppel Land har genom sitt helägda dotterbolag Oil (Asia) Pte Limited förvärvat resterande 10 procent av aktierna i Jencity Limited, som innehar Saigon Sports City, för cirka $11,4 miljoner dollar.

Efter förvärvet kommer Keppel Land att inneha 100 procent intresse i Saigon Sports City och därigenom konsolidera sitt fulla ägande av stadsdelen.

Saigon Sports City, som täcker ett område på 64 hektar, är en stadsdel som utvecklats av Keppel Land i samarbete med Keppel Urban Solutions i distrikt 2, Ho Chi Minh City med ett totalt investeringskapital på $500 miljoner dollar.

Stadsdelen kommer att omfatta ca 4 300 premium hem och inkluderar en boulevard vid havet, en öppen offentlig plaza och Vietnams första ”one-stop” livsstils hub med omfattande faciliteter för sport, nöjen, shopping och restauranger.

Den första fasen av Saigon Sports City kommer att innehålla cirka 90 000 kvm bruttoareal av kommersiellt utrymme och cirka 1 200 bostäder, varav 620 enheter ska stå redo för lansering under andra halvåret.

Keppel har satsat på investeringar i tillväxtländer i regionen, inklusive Indonesien och Vietnam. I Vietnam är Keppel Land en av de största och första pionjära utländska fastighetsutvecklarna med en diversifierad portfölj med 20 licensierade projekt i Hanoi, Ho Chi Minh-city, Dong Nai och Vung Tau-provinserna, inklusive A-kontor, bostadsfastigheter, detaljhandelskontor, integrerade townships och prisbelönta service lägenheter.

Förra året ökade den Singaporebaserade fastighetsutvecklaren sitt ägande i Keppel Land WATCO I till V genom att köpa ytterligare 16 procent av aktierna från den vietnamesiska JV-partnern Southern Waterborne Transport Corporation.

Källa: https://www.dealstreetasia.com/stories/vietnam-singapores-keppel-land-buys-saigon-sports-city-94528/

Keppel Lands projekt: http://www.keppelland.com.sg/RE-VN-Saigon-Sports-City.asp