Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba skrev att de kommer att utse en av grundarna som huvudansvarig för Lazada och injicera ytterligare $2 miljarder dollar i Sydostasiens ledande E-handelsföretag Lazada, vilket ökar Alibabas regionala expansion.

Alibaba, som redan äger 83 procent av Lazada med två investeringar på totalt $2 miljarder dollar i juni förra året, har försökt förvärva både online och offline tillgångar för att ytterligare stärka sin verksamhet i Sydostasien.

Lazada opererar i Indonesien, Malaysia, Filippinerna, Singapore, Thailand och Vietnam och har 560 miljoner konsumenter i regionen.

En av Alibabas grundare, Lucy Peng, kommer att överta som ledande befattningshavare i Lazada. Peng är redan ordförande för det sydostasiatiska företaget.

”Med en ung befolkning, hög mobil penetration och bara 3 procent av regionens detaljhandeln som för närvarande genomförs online, känner vi oss mycket säkra på att fördubbla investeringen i Sydostasien, säger Peng.

Lazas grundare Max Bittner sa att Alibabas ”nya satsning på kapital och resurser är bra för Lazada och bra för marknaden för e-handel i Sydostasien”.

Peng är också ordförande och verkställande direktör för Alibabas dotterbolag Ant Financial, som planerar en kommande IPO.

 

Källa: https://e.vnexpress.net/news/business/companies/alibaba-doubles-investment-in-se-asia-e-commerce-firm-3724836.html