Vietnam reste VND 1.31 biljoner ($ 57,7 miljoner) i kapital från IPOn av Vietnam Rubber Group (VRG) på Ho Chi Minh-börsen den 2 februari. Intäkterna var betydligt lägre än statens förväntan som låg på att resa minst VND 6.2 biljoner (273,1 miljoner dollar) från börsintroduktionen. Endast 110,7 miljoner aktier såldes av de 475,1 miljoner aktier som erbjöds i auktionen.

Regeringen hade lagt upp en 11,8-procentig andel på IPOn. Regeringen kommer att sälja ytterligare 11,8 procent av VRG till inhemska strategiska partners. 1,22 procent, eller nästan 49 miljoner aktier, kommer att säljas till nuvarande anställda och 0,02 procent till medlemmar i VRGs fackförening.

VRGs börsintroduktion var lika stor som för PetroVietnam Power Corporation (PV Power) som genomfördes i januari, men resultaten skiljde sig otroligt annorlunda. På onsdagen reste vietnamesiska staten $ 308 miljoner (VND6.996 biljoner) genom att sälja 20 procent av PV Power i en börsintroduktion.

Att begränsa utländska strategiska investerare, enligt experter,  är den främsta anledningen till att VRGs IPO blev mindre attraktiv jämfört med Binh Son Refining and Petrochemical och PVOIL IPOs, som reste $ 245 miljoner respektive $184 miljoner till den vietnamesiska staten förra veckan. Alla dessa intäkter överskred regeringens förväntningar, vilket återspeglade ett  starkt intresse från investerare.

Läs mer på: https://www.dealstreetasia.com/stories/vietnam-rubber-group-ipo-91697/