Masan Consumer Corporation har tecknat ett strategiskt partnerskap med den ledande sydkoreanska köttproducenten Jinju Ham för att erbjuda högkvalitativt bearbetat kött till den vietnamesiska marknaden.

”Det strategiska partnerskapet kommer att skapa betydande synergier som i slutändan kommer att gynna vietnamesiska konsumenter. Att kombinera Jinju Hams banbrytande know-how med Masans djupa förståelse för vietnamesiska konsumenter och varumärkesbyggande kapacitet”, säger Truong Cong Thang, ordförande och koncernchef för Masan Consumer Corporation .

”Vårt mål är att förbättra konsumentens köttupplevelse genom att erbjuda innovativa och läckra produkter. Vi kommer inte bara erbjuda läckra produkter utan kommer också att fokusera på näring och överkomliga priser, ”tillade han.

Jinju Hamn grundades 1963 och är den äldsta korvproducenten i Sydkorea med marknadsledande positioner inom korv och färdigrätter.

Jinju Ham har över 30 års erfarenhet på marknaden för bearbetat kött och har kommit långt i sin FoU och tekniskt kunnande.

Park Jungjin, VD för Jinju Ham, sa: ”Vietnams bearbetade köttmarknad har samma dynamik som Sydkorea och Kina för 20 år sedan. Detta segment ligger i sin tidiga utvecklingsfas, vilket bidrar till mindre än 1 procent till den totala köttmarknaden. ”

”Vårt mål är att vara i spetsen för denna omvandling och bygga en mästerskapsställning under de närmaste fem åren,” tillade han.

Nya innovationer inom ramen för detta strategiska partnerskap förväntas lanseras under andra halvåret 2018.

Masan Consumer Corporation, ett dotterbolag till Masan Group Corporation, är ett av Vietnams största märkesvaror för mat och dryck, med marknadsledande inom stora konsumentkategorier som kryddor, mat och dryck.

Källa: http://vietnamnews.vn/economy/450921/masan-consumer-inks-strategic-partnership-with-south-korean-meat-producer.html#cBifdLjmrqXo2SBG.99