Vietnam Airlines vill öka tillväxten genom att starta en cargo-enhet, enligt en tjänsteman.

Med företag som Samsung som årligen producerar produkter för miljarder dollar finns det fraktmöjligheter för det nationella flygbolaget, berättade Duong Tri Thanh från flygbolaget för Bloomberg Television.

Investeringar från företag som Samsung, LG och Nestlé har drivit landets tillverkningssektor och drivit den till att bli en av de snabbast växande i regionen.

”Vi förväntar oss ett ökat antal internationella passagerare, särskilt från Japan och Korea och fler medelklasspassagerare inom landet tack vare Vietnams snabba ekonomiska tillväxt”, sade Thanh.

Flygbolaget rankades bland de 11 största flygbolagen i Asien genom 2018 Travels Choice Awards som samlar resenärernas betyg från det gångna året när det gäller benutrymme, kundservice, renlighet, mat och dryck, komfort, valuta för pengarna, check- in och ombordstigning samt underhållning under flygning.

Konkurrerande med landets största privata operatör, VietJet, är det statligt ägda flygbolaget också inriktat på att attrahera premiumpassagerare vid fronten eftersom snabbare ekonomisk tillväxt ökar inkomsterna i en snabbare takt.

Vietnam Airlines planerar en rutt till Los Angeles senast 2019 eller början av 2020. Förra året bildade flygbolaget ett joint venture med Air France för att lägga till ytterligare 17 destinationer i Europa till de befintliga tre.

 

Källa: https://e.vnexpress.net/news/business/vietnam-airlines-considers-creating-cargo-unit-to-boost-revenue-3743299.html