Bara några veckor efter det stora globala börsraset medförde att Vietnam förlorade sin kungakrona som Asiens mest framgångsrika aktiemarknad hittills i år, är landet tillbaka på toppen.

Segersviten lär fortsätta, vilket hjälper VN-indexet att överträffa all time high i mars 2007, eftersom index beräknas nå 1200 i slutet av 2018, enligt en undersökning gjord av Bloomberg  baserad på 10 analytiker.

RongViet Securities Corporation i Saigon sa i en rapport att VN-indexet kommer att öka med minst 17 procent i år och till och med 67 procent i sitt bästa scenario, vilket innebär att det kan sluta året någonstans mellan 1,170 och 1,640.

Nguyen Minh, en senior analytiker vid Saigon Securities Incorporation, var mer reserverad.

”VN-indexet kunde nå 1 050 poäng på kort sikt och 1 300 vid årsskiftet”, sa han.

Utländska investerare har varit nettoköpare av aktier denna månad, även om de drog sammanlagt $14 miljarder dollar från nio asiatiska marknader, enligt Bloomberg.

”Vinstresultatet förväntas bli bättre, cirka 20-25 procent, och inte bara för de börsnoterade företagen utan också för nytillkomna,” citerade Bloomberg Thang Uong, som övervakar en portfölj på $1 miljard dollar vid Manulife Asset Management (Vietnam) Co. i Ho Chi Minh City, som tillade. ”Vi är väldigt bullish i år.”

En snabb vändning sedan den 12 februari har skickat index över nivåer som uppnåddes före raset, vilket gjorde vietnamesiska aktier dyrare i förhållande till deras regionala peers. VN-Index handlar kring P/E 20, mot en multipel av 14 för MSCI Frontier Markets Index och 16 för MSCI Asean Index.

”Förväntan är för hög, värderingen är för hög”, sa Chris Freund, en Ho Chi Minh-stadspartner i Mekong Capital, i en telefonintervju. ”Investerare blir entusiastiska, och så småningom kommer något att hända. Investerarnas känslor kommer att bli alltför optimistiska och sedan vända åt andra hållet”.

För närvarande verkar globala investerare villiga att betala premium-multiplar, med tanke på landets tillväxtutsikter. De har köpt till ett netto på $432 miljoner dollar i vietnamesiska aktiemarknaden sedan 1 januari, vilket förlängde förra årets rekordinflöde på totalt $1 miljard dollar.

Bloomberg kallade Vietnam för en ”Frontier market” i Asien förra året, eftersom den var den aktiemarknad som steg mest med en totalavkastning på 47 procent på VN-Index. Marknadsvärdet ökade med nästan dubbelt till nästan 150 miljarder dollar, drivet av statligt bolagsförsäljningar och börsintroduktioner, skrev Bloomberg.

Vietnams ekonomi växte med 6,8 ​​procent år 2017 och slog sitt eget 6,7 procents mål som både statliga tjänstemän och ekonomer hade ansett vara ambitiöst.