Singaporebaserade Spiral Ventures (tidigare IMJ Investment Partners) har gått ut officiellt med sin investering i Vexere Joint Stock Company, en Vietnambaserad start-up som tillhandahållet online-bussbiljetter och bilbokningssystem.

”Vi är glada att tillkännage att vi har investerat i Vexere i Vietnam som erbjuder bussplatsinventeringshantering och bokningsprogramvara som en tjänst (SaaS) för bussoperatörer och säljer även dessa biljetter online,” Skrev Ryu Hirota, Spiral Ventures huvudägare, nyligen på Facebook.

Finansiella villkor förblir hemliga. ”Vi kommer snart att släppa den detaljerade officiella informationen om denna investering,” sa Vexere grundare Tran Nguyen Le Van till DealstreetAsia i en intervju.

Vexere.com lanserades officiellt i juli 2013. Det har sedan listat information om mer än 2000 bussoperatörer och lockat cirka 2 miljoner månatliga besökare, vilket gör den till att bli den största online-biljettbokningsportalen i Vietnam.

”Vexere erbjuder Bus Management System (BMS), som används av mer än 300 stora bussoperatörer. I Vietnam ökar efterfrågan på medellånga transporter med buss tack vare lägre priser, $10 i genomsnitt, före flyg och bekvämligheten som bussresor erbjuder, såsom nattresor”, enligt Hirota.

Människor brukade gå till busstationen och köa för att köpa biljetter, men Vexere tillåter nu dessa personer att boka och köpa biljetter på nätet. Dessutom möjliggör deras SaaS-lösning för bussoperatörerna att hantera sin platsinventering i realtid och ökar produktiviteten i sin verksamhet.

Källa: https://www.dealstreetasia.com/stories/spiral-ventures-invests-vietnam-based-online-bus-ticket-booking-system-vexere-91395/