Den vietnamesiska baserade OSB Investment and Technology JSC (OSB) har dragit igång ett samarbete med AliExpress, en ledande gränsöverskridande e-handelsplattform under Alibaba-gruppen, för att stödja vietnamesiska små och medelstora företag för att exportera sina onlineprodukter till globala marknader på B2C-basis.

Tran Dinh Toan, vice vd för OSB, skrev i ett pressmeddelande om partnerskapet den 24 juli. Förfarandet bygger på att partnerskapet med AliExpress i Vietnam är en vändpunkt för utvecklingen av OSB. ”Efter åtta års samarbete med Alibaba.com på B2B e-handelsmarknaden är vi glada att arbeta tillsammans med AliExpress för att ge små och medelstora företag tillgång till viktiga globala konsumentmarknader runt om i världen”, sa han. ”Vi hoppas att OSB och AliExpress kan arbeta tillsammans för att utveckla både Vietnams e-handelsmarknad och exportmarknad.”

Initiativet kommer i samband med en allt viktigare betydelse för exporten för Vietnams ekonomi. Enligt tullen i Vietnam var den totala handeln 2017 $425 miljarder dollar, en ökning med 21,2 procent jämfört med 2016.

Gränsöverskridande e-handel är en viktig kanal för lokala exportörer, varav 32 procent är små och medelstora företag som etablerar affärsrelationer med utländska partners via internetkanaler, enligt Vietnam E-Business Index 2017. Det ger dem direkt tillgång till globala köpare och minskar kostnaderna för att bygga en försörjningskedja och inrätta kontor på destinationsmarknaderna.

OSB grundades 2007 och är en av Vietnams ledande leverantörer av e-handel. Som den första auktoriserade återförsäljaren av Alibaba.com i Vietnam (sedan juni 2009) har den stor erfarenhet av lösningar för internetmarknadsföring, inklusive webbdesign, sökmotoroptimering, e-handelslösningar och importörsökning.

Det opererar också inom nyckel sektorerna av e-handelstjänster och lösningar, informationsteknik, satellit-trådlös kommunikation och utbildning.

Alibaba Group-backade AliExpress (www.aliexpress.com) lanserades 2010, en global detaljhandel marknad som gör det möjligt för konsumenter från hela världen att köpa direkt från tillverkare och distributörer i Kina. De bästa konsumentmarknaderna där AliExpress är populär är Ryssland, USA, Brasilien, Spanien, Frankrike och Storbritannien.

 

Källa: http://vneconomictimes.com/article/business/smes-now-able-to-export-via-aliexpress