Fastigheter i Vietnam

Fastighetspriserna har stigit snabbt i områdena kring Ho Chi Minh-City, enligt en ny undersökning av VnExpress.

Ett utmärkt exempel är området mellan Bien Hoa, Long Thanh och Nhon Trach, där markpriserna har hoppat till nästan lika högt som det exklusiva distriktet 2 i HCMC.

Mest anmärkningsvärt är Dong Nai-provinsen, där mark på huvudgatorna i Bien Hoa nu kostar från VND 72-90 miljoner per kvadratmeter ($ 3,150- $ 3,980), vilket är nästan lika med vissa stadsområden i HCMC.

Lokala invånare och fastighetsmäklare sa priset fördubblades förra året och har stigit ytterligare 30-50 procent hittills i år.

Ungefär 27 kilometer från Bien Hoa, har priserna i Long Thanh Distriktet också stigit sedan början av maj. I Trang Bom Distriktet har bostads- och jordbruksmarkpriserna stigit sjufaldigt under de senaste 1-2 åren.

Vice ordförande i International Business and Marketing Department vid HCMC University of Economics, Huynh Phuoc Nghia, sa att det finns ett antal skäl till den branta ökningen av fastighetsvärdet.

En anledning till dem är infrastrukturförbättringar på dessa områden.

Fastighetspriserna har sjunkit under de senaste fyra åren så många investerare tittar på det som en säker sektor att investera i.

Han påpekade emellertid också att vissa fastighetsmäklare har försökt att blåsa upp markpriserna.

Han rådde köpare att undersöka sina investeringar noga innan de fattade ett beslut.

Källa: https://e.vnexpress.net/news/business/real-estate-prices-ramp-up-around-saigon-3746293.html