Med endast drygt 400 000 kronor på fickan startade Tran Van Minh informationsteknologiföretaget Hybrid Technologies 2016. Lagom till företagets listning på Tokyobörsen i december i fjol värderades företaget till 20 miljoner pre-IPO för att sedan värderas post-IPO till 67 miljoner kronor inför börsöppningen. Kapitalet som togs in under kapitalanskaffningen ska användas för att rekrytera mer personal, öka marknadsandelar, få in större kunder och stärka varumärket.

Hybrid Technologies är ett informationsteknologiföretag som utvecklar IT-system, mobil- och webbapplikationer. Utöver det erbjuder bolaget molntjänster och konsultation. Bolaget har idag 500 anställda med kontor i Tokyo och Ho Chi Minh City.  Bland bolagets 250 kunder finner man Yahoo Japan och DoCoMo som är Japans största telekomföretag. Tran Van Minh som tidigare jobbat som Country director i Japan för vietnamesiska IT-konglomeratet FPT Corp sa till VN Express att han ser stor potential i att ha en närvaro i Japan på grund av det stora behovet av digitalisering i och med en allt åldrande japansk befolkning.

 

Bolaget är inget förhoppningsbolag utan redan efter 3 månader gick bolaget med vinst. Hybrid Technologies Co. Ltd. (4260.T-JP) hade under sitt brutna räkenskap i september 2021 en försäljning på 136,3 miljoner kronor (1,7 miljarder yen) och en nettovinst på 6 miljoner kronor (75 miljoner yen). Börsvärdet uppgår idag till 434 miljoner kronor (5,41 miljarder yen) och aktien steg kraftig under börsdebuten till som mest 611 yen per aktie för att sedan sjunka drygt 20% till 494 yen per aktie, drygt två månader senare.