Bamboo Capital JSC har sagt att de kommer att fokusera på tre kärnområden under 2018-20, infrastruktur, fastigheter och förnybar energi.

Phạm Minh Tuan, bolagets vice generaldirektör, talade vid årsstämman i HCM City den 18 juni, inriktningarna infrastruktur och fastighetsprojekt förväntas ge en rejäl vinst på medellång sikt.

Bamboo har breddat provinsvägarna 830 och 824 i Long An-provinsen och driver dem i ett joint venture med Bang Duong, sa han.

Under andra halvan av detta år skulle de distribuera några stora fastighetsprojekt som Malibu resort på $66 miljoner dollar i Quang Nam-provinsen, Dragon Bridge på $198,2 miljoner dollar i Da Nang (ett blandat projekt som omfattar detaljhandel, hotell, kontor och lyxlägenheter) och lägenhetskomplexet Thao Dien på $ 97,8 miljoner i HCM City, nämnde Tuan.

Under andra halvåret började företaget bygga solenergianläggningar i Long An och utveckla nya projekt som exempelvis ett vindkraftverk på 150 MW i Soc Trang och ett solkraftverk i Quang Nam.

Bamboo Capital har bundit upp sig med utländska partners och hoppas bli en pionjär på området solenergi i Vietnam, sa han.

Bamboo siktar på en omsättning på VND 1.98 biljoner ($86,8 miljoner USD) i år, nästan samma mål som förra året.

Tuan förklarade att förra året bidrog  Phú Thuận Trading and Services Company med VND 640 miljarder ($ 28,07 miljoner) till top line, men i år hade Bamboo avyttrat sin andel i bolaget som en del av omstruktureringsplanen.

Källa: http://vietnamnews.vn/economy/450093/bamboo-capital-to-focus-on-core-business-activities.html#41XcxbjfQeGM0JW3.99