Styrelsen för Everpia Joint Stock Company har godkänt planen för utfärdandet av internationella konvertibla obligationer värda $10,1 miljoner dollar på den sydkoreanska finansmarknaden i år.

De amerikanska dollar-nominerade obligationerna är icke-säkrade och kommer att utfärdas till Rhinos Vietnam Convertible Bond Private Investment Fund nr.4 i Sydkorea-baserade Rhinos Asset Management Co. Ltd genom en privat placing.

Minsta värdet är $ 100 000 per obligation med en kupongränta på 1 procent per år för en löptid på fem år och räntebetalning var sjätte månad. Om obligationsinnehavarna inte utnyttjar sin rätt att konvertera, betalar emittenten den ursprungliga skulden med en sammanlagd ränta om 3,5 procent per år.

Obligationsinnehavarna kommer att få utse en medlem till styrelsen för en femårsperiod.

Obligationer kommer att kunna omvandlas helt eller delvis till EVE-aktier efter ett år från utfärdandet till en månad före förfallodagen. Konverteringspriset är satt till VND 18.245 ($ 0.80) per aktie. Aktier kommer att vara noterade på Ho Chi Minh-börsen efter konverteringen.

Enligt bolaget kommer den kapital som höjts från obligationsemissionen att användas för att utveckla nya produkter och utöka affärsverksamheten.

Everpia har valt sydkoreanska finansmarknaden för att utfärda obligationerna eftersom räntorna på andra primära obligationsmarknader, som Singapore och Hongkong, är högre, säger bolaget.

Emissionen kommer att genomföras efter godkännande av sydkoreanska statens värdepapperskommission.

Nettovinsten för tillverkaren av vadderings- och strömprodukter sjönk med 43 procent under 2017 och nåde endast VND 51 miljarder.

Everpiaaktien (börskod EVE) handlas runt VND 17.000 per aktie på Ho Chi Minh-börsen.

Källa http://vietnamnews.vn/economy/450088/bedding-brand-everon-plans-us10mn-bond-issuance.html#ztS3rliC4pKFghEs.99