Enligt en ny undersökning som gjorts av rekryteringsföretaget Navigos Group, sa 89 procent av bankerna att de erbjuder anställda en genomsnittlig månadslön på VND 10-30  miljoner ($440-$1 320).

Upp till 62 procent av bankpersonalen får en bonus på 1-3 månadslöner i genomsnitt, medan 18 procent får 3-5 månadslöner. Så många som 40 procent av de anställda får en årlig löneökning på över 10 procent.

Men 26 procent av arbetsgivarna sa att otillbörliga löner och ersättningar är det största rekryteringshinder de står inför, och 37 procent sa att de överväger ekonomiska incitament för att locka kandidater.

Under tiden sade 78 procent av arbetsgivarna att för att behålla begåvad personal måste de anta en tydlig befordringsplan för dom anställda. Enligt dom anställda svarade 52 procent att deras befordringsmöjligheter är begränsade på grund av mycket låg omsättning i ledande befattningar.

Enligt dom anställda finns tre ersättningspolicyer utöver en grundlön som de anser vara mest attraktiva: Lån med låg ränta (53 procent), bonusar (47 procent) och hälso- och livförsäkring (45 procent).

Enligt undersökningen sa 50 procent av kandidaterna att de skulle vilja jobba på en utländsk bank i Vietnam, medan 31 procent sa att de skulle välja vietnamesiska banker. Kandidaterna sade att att arbeta i en utländsk bank skulle innebära att de skulle behandlas rättvist i en hälsosam miljö, samtidigt som de fick hög lön och mer karriär- och utbildningsmöjligheter.

 

Källa: https://e.vnexpress.net/news/business/bank-employees-salaries-average-monthly-440-1-320-in-vietnam-survey-3715776.html